bofinkensanime.blogg.se

Bofinken recenserar -Min granne Totoro!
 Min granne Totoro, eller となりのトトロ Tonari no Totoro som den heter på Japanska är en animerad långfilm från 1988, producerad av Studio Ghibli. I centrum står en familj med far och två döttrar som någon gång på 1950-talet flyttar in i ett gammalt hus ute på landet, för att bo nära barnens hospitaliserade moder. Den här gården är dock full av små svarta figurer som de ska akta sig för enligt vissa. Sotflagor som bor där folk inte har städat. De gör folk svarta i ansiktet, det är seriöst allt de små satingarna gör. 
 
Efter ett tag träffar lillasyster Mei det konstiga djuret Totoro som vid det tillfället sover vilket inte Mei är så pigg på eftersom hon vill leka med honom, även om hon inte känner honom. Hon lyckas efter mycket om och men väcka Totoro och bli vän med honom och efter det följer en rad helt pårökta saker  
-Det här till exempel!
 
Nu tänker jag inte spoila alltför mycket, men Mei vill ju hemskt gärna att hennes mamma ska bli frisk och det är bara hon och hennes storasyster som kan se Totoro och hans småkompisar samt åka i deras konstiga buss som är en blandning av en buss och en stor katt. Många funderingar om huruvida någon var hög dyker ju upp, även om Totoro tillhör filmerna jag hade älskat om jag sett dem när jag var liten. 
 
Så vad tänker jag om min granne Totoro? Ja, den är ju söt och det är Studio Ghibli, samma gäng som ligger bakom Spirited away och nu senast animeversionen av Ronja Rövardotter. Den är ganska konstig, till och med konstigare än Hetalia och det krävs en hel del för att lyckas med detta! Trots allt tycker jag att den har sin charm och att jag säkert kan se den igen så jag ger den väl runt 5-10 bofinkar :)