bofinkensanime.blogg.se

Första intrycket -Final fantasy XV
Hej och hallå! Visst var det länge sedan jag gjorde några animerelaterade inlägg men nu är det dags för ett nytt första intryck som senare kommer att leda till en recension.
 
Och eftersom jag blev ombedd att kolla in det här spelet redan 2016 har jag hela tiden haft det i åtanke. Eftersom jag inte har någon annan spelenhet än PSP för tillfället tänker jag i stället göra mitt första intryck baserat på cutscenes. 
 
 
I början ser vi en medelålders kung Noctis som tillsammans med sina tre livvakter och blodsbröder Ignis, Prompto och Gladiolus slåss mot något gigantiskt eldmonster. Förmodligen kommer det här att mejka mer sense när man väl spelat igenom spelet och sett alla cutscenes, men just nu känner jag bara att det ser ut att ha kommit från vilken Harry Potter eller Lord of the Rings-liknande film som helst. 
 
I scen 2 ser man gänget i yngre år (som man ser dem på omslaget) ståendes framför Kung Regis, också känd som Noctis far, som säger åt dem att de måste ut på ett uppdrag där de ska hitta oraklet Lunafreya, som också är Noctis tilltänkta brud. På vägen dit träffar hjältarna på en del folk av olika slag, många kvinnor med stora bröst och kaxig attityd och så har vi ju Ardyn som jag kommer till mer under recensionen, men honom har jag en ganska konstig uppfattning av i nuläget. Min första tanke var ju "vem litar på det där nyllet för det första?" Ni som sett hur han ser ut vet vad jag menar. 
 
Min första tanke om de fyra huvudkaraktärerna då?

Prompto är en sprallig och ganska klantig kille som man ändå inte kan låta bli att tycka (synd) om. I övrigt en lite ovårdad variant på Cloud Strife om han haft fräknar, det var min första uppfattning av honom.
Gladiolus påminner mig starkt om Angeal Hewley från Crisis core. Samma buffelkompis som alltid ställer upp och hjälper huvudkaraktären-attityd.
Huvudkaraktären Noctis har en blandning av Zack Fair och Riku från Kingdom Hearts pågående där, vilket inte verkar vara en jättedålig mix om man spelar ut den rätt. 
Ignis är då hjärnan i gänget och påminner mig starkt om Sephiroth i Crisis Core, innan han tappade vettet. Väldigt saklig och påläst med en hel del sarkasm. 
 
Om man ska dra en parallell till Harry Potter kan jag nog placera ut dem såhär: Noctis är ju som Harry, Ignis som Hermione och Prompto är lite som Ron. Gladiolus har lite av alla tre känner jag, fast jag tror att skaparen tänkt mera på Lord of the Rings eller Game of Thrones när han gjorde spelet, det är de vibbarna jag får. 

Hur som haver tror jag att jag kommer att återkomma när jag tittat igenom alla cutscenes för XV ordentligt, sedan kommer det en recension på det.